Wonen en ruimtelijke ontwikkeling

Wonen en ruimtelijke ontwikkeling
Veel Belgen dromen van een betaalbare woning om te kopen of te huren. Groen bundelt de krachten voor meer duurzame en betaalbare woningen, een rechtvaardige huurmarkt en voldoende sociale woningen. Iedereen heeft recht op een warme thuis zonder zich er blauw aan te betalen.

Concreet zullen we in Holsbeek:

  1. Een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan opstellen in écht overleg met de burgers: we bedenken samen hoe we onze gemeente in de toekomst vorm willen geven. We roepen hiervoor ook de hulp van experten in.
  2. Werk maken van huursubsidies, zodat ook mensen met minder centen een degelijke woning kunnen huren.
  3. Huurwoningen labelen op kwaliteit en zorgen voor premies om huurwoningen duurzaam te maken.
  4. Bouwen aan dorpskernen in het groen, waar het fijn wonen is, waar er plaats is voor lokale handelaars, waar senioren en mensen met minder geld ook een stek kunnen vinden.
  5. Ook jonge gezinnen niet vergeten: Holsbekenaren verdienen beter dan inspiratieloze blokkendozen zonder groen. We hebben nood aan ecologische gezinsvriendelijke, compacte woningen, met plaats om te spelen.
  6. In elke deelgemeente avontuurlijk groen creëren om in te ravotten (natuurspeelweefsel).
  7. Experimenteren met samenhuis-projecten in onze gemeente. Zo kunnen jongeren en jonge gezinnen voordelig en duurzaam blijven wonen in Holsbeek.
  8. Samenwerken met de sociale woonmaatschappijen Dijledal en Interleuven om meer betaalbare en duurzame woningen te voorzien.

Maak kennis met:

Herman Theys

Herman Theys

Geboren en getogen in Kortrijk- Dutsel en al 12 jaar actief als gemeenteraadslid in de Holsbeekse politiek.

MEER WETEN >

 

Annelies Vander Bracht

Annelies Vander Bracht

Een warme, zorgzame, leefbare gemeente, daar werk ik als groene schepen al vele jaren aan.

MEER WETEN >

 

Anja Peeten

Anja Peeten

Ik ben zelfstandige trainer/coach en koos 13 jaar geleden om in het mooie groene en rustige Kortrijk-Dutsel te komen wonen met Jan, Renske en Warre.

MEER WETEN >

 

Wim Verkammen

Wim Verkammen

Natuur, dierenwelzijn en vooral onderwijs zijn mijn speerpunten. Ik engageer me om politiek dichter bij de mensen te brengen.

MEER WETEN >

 

Het kan anders